Puslespillet

Forældre rollen kan være en udfordring. Både at være nærværende overfor sit barn og samtidig få ordnet sine egne nødvendige gøremål. Måske kan du blive inspireret af denne historie.

En mor havde travlt med at ordne helt nødvendige ting. Men hendes lille datter var utilfreds. Hun kedede sig og ville have sin mors opmærksomhed. Men moderen havde behov for at kunne koncentrere sig og ledte efter noget, som kunne distrahere barnet for et lille stykke tid, således at moderen kunne få gjort sit arbejde færdigt.

Hun så sig omkring i lokalet og fik øje på en dobbeltsidet planche i A3 format. Planchen viste et verdenskort og havde været indlæg i et magasin. Moderen tog en saks, klippede verdenskortet i stykker og gav det til sin datter sammen med en rulle tape, og sagde: “Her min skat. Prøv at se hvor hurtigt du kan få samlet dette kort over verden igen”.

Datteren kunne lide ideen med puslespillet og gik hurtigt i gang, og moderen var overbevist om, at hun havde købt sig nok tid til at blive færdig med sit arbejde. Men ganske få minutter senere kaldte datteren, at kortet var færdigt samlet. Moderen kunne ikke tro sine egne øjne da hun så datteren sidde på gulvet med kortet samlet.

“Hvordan har du gjort det så hurtigt”? spurgte moderen.

Pigen så lidt skævt op på sin mor. “Måske snød jeg lidt? På bagsiden af kortet var der et billede af en person. Så jeg samlede bare personen og så blev verden samlet helt af sig selv.”

Det er hvad udvikling handler om.

Hvis vi blot koncentrer os om at samle os selv først, vil verden af sig selv blive samlet.